Menú

Procés participatiu sobre l'esport a la ciutat

Comparteix:
18/05/2022 12:32

La ciutadania pot valorar els equipaments, l'esport a l'aire lliure i la platja com a lloc de pràctica esportiva

“Vilanova ciutat esportiva. El futur de l'esport a debat”. Aquest és el títol del procés de participació ciutadana que l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú impulsa per reflexionar sobre l'activitat esportiva, el model esportiu de la ciutat i quines han de ser les claus de futur que cal abordar.

El procés servirà per complementar el nou Sistema Esportiu Municipal, que s'està redactant actualment, així com debatre altres temes més globals però igualment importants per al futur de l'esport a la ciutat, com per exemple la relació entre esport i mobilitat, el disseny urbanístic, el gènere o la inclusió social. Totes elles estratègies alineades amb els objectius de desenvolupament sostenible.

Tal i com explica la regidora d'Esports, Blanca Albà, “és important obrir aquest debat ara, ja que el concepte d'esport està en constant reflexió i canvi, i especialment després de la pandèmia, que ha provocat per exemple que l'espai públic s'hagi consolidat com a escenari de la pràctica esportiva. Hi ha una necessitat de repensar els equipaments, les àrees d'activitat esportiva i el model esportiu en clau de futur si volem ser una ciutat activa des de la vessant esportiva”.

Aquest debat vol comptar amb diverses visions: tant dels clubs esportius, com dels usuaris i usuàries de les instal·lacions, però també d'altres col·lectius com les persones que acompanyen els nens i nenes que fan esport, o també grups més informals.

Els procés participatiu se centrarà en 3 eixos temàtics: els equipaments i instal·lacions esportives, l'esport a l'aire lliure i la platja com a lloc de pràctica esportiva.

S'hi podrà participar a través de diversos canals. En primer lloc, es pot omplir aquí una enquesta sobre esport i ciutat.

També es pot participar als tallers que s'organitzaran per a col·lectius concrets. Seran reunions virtuals, amb inscripció prèvia en aquest enllaç. Cada taller tractarà una temàtica específica:

1.       El futur de les activitats esportives a la platja de Vilanova: taller adreçat a persones organitzadores d'activitats esportives de platja (sorra, passeig i mar). Dijous 2 de juny, de 18 a 19.30 h

2.       L'ús compartit dels equipaments esportius en el futur: taller adreçat a responsables d'entitats i clubs esportius. Dijous 9 de juny, de 18 a 19.30 h

3.       El futur de l'esport a debat: taller obert a persones usuàries d'instal·lacions esportives, acompanyants i practicants d'esport en general. Dijous 16 de juny, de 18 a 20 h.

Un altra manera de participar és fent propostes a la web participa.vilanova.cat. Tothom qui hi entri podrà presentar propostes d'actuació en relació a les instal·lacions, a l'esport a l'aire lliure, etc.

I finalment, l'equip dinamitzador del procés participatiu realitzarà durant els dies 21 i 24 de maig un treball a peu de carrer, per conèixer l'opinió dels col·lectius més informals o les persones que fan esport individual. En concret es farà un treball a diversos espais públics on es practica habitualment esport, com Ribes Roges o el parc de street workout.

.

.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Participació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració